lauantai 25. toukokuuta 2013

This is all just part of some masterminds plan. If it's meant to happen, it will happen.

Me kaikki tehdään virheitä. Joskus me  opitaan niistä, joskus me hukutaan niihin. 

Poika halusi lähteä ajamaan humalassa. Tyhmä tyttö antoi hänelle avaimet. ''jos jäät kiinni, ni sanot et varastit ne''  Voittamaton fiilis. Ei mulle voi sattua mitään. Ehkä alkoholi tekee sen. Mutta voitko sä laittaa kaikkea sen piikkiin? voitko sä käsi sydämmellä vannoa ettet älynnyt mitä olit tekemässä?

Kaikki selväpäiset oli lähtenyt. Ei sellasta menoa ois edes jaksanut katsoa. Kukaan ei ollut estämässä. Muutama muu päätti lähteä kyytiin ajatellen ettei kuski niin paljoa ollut juonut. Ei se humalaiselta tuntunut ennen kuin auto syöksyi ulostieltä. Se törmäsi puihin ja vieri katolleen. Takakontti oli irronnut menossa ja toinen matkustajista lentänyt ulos autosta. Ne kaikki selvis. 

Ne istuu keskussairaalassa miettien mikä meni vikaan? Mitä niistä nyt puhutaan? Kuka oli niin ajattelematon, että oli valmis vaarantamaan itsensä, kyytiläisten ja mahdollisesti joidenkin täysin tuntemattomien henget? Kuka taas otti riskin istumalla kyytiiin, sen sijaan että olisi kieltänyt poikaa lähtemästä ajamaan. Idiootit. Ehkä ne ei ajatellut sitä niin. En minäkään olisi. Eihän mulle koskaan käy mitään tuollaista. Meidän pitäisi vain älytä se silloin, silloin kun me juodaan viimeinen malja ystävän kunniaksi, ei me olla sankareita. Ei me olla voittamattomia. Me ollaan tyhmiä olentoja, jotka ei ole vielä valmiita tähän maailmaan. 

Tyhmä tyttö ajatteli ensin itseään. Pyysi poikaa ottamaan syyt niskoilleen. Humalaiselle avaimien luovuttaminen. 

Pojalta murtui käsivarsi. Rattijuopumus ja liikenteenvaarantaminen. Joutuu korvaamaan auton vahingot.

Toinen kyytiläisistä odottaa teholla tietoa mahdollisista munuaisvaurioista ja sisäisestä verenvuodosta. Ja toinen selvisi naarmuilla ja jalka- ja selkäkivuilla. Päälle viimeinen sossumerkintä alaikäisenä juomisesta.

Pojan mielestä tästä ei ole enää nousua. Pohja on jo näkyvissä ja sitä kohti on helpompi mennä.
''Kun tästä selvitään, lähetäänkö yhille?''

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti